• loggo

   

Köping digitaliserar alla detaljplaner

 

Köpings kommun tar ett digitalt kliv framåt och blir en av de första i landet att digitalisera samtliga gällande detaljplaner. Detta innebär ökad tillgänglighet för såväl privatpersoner som för kommunens tjänstepersoner, arkitekter och andra intressenter.
Arbetet med digitaliseringen påbörjades 2021 och har nu resulterat i en samlad plattform på Lantmäteriets nationella geodataplattform NGP. Att ha alla detaljplaner samlade på en digital plats ger en rad fördelar, bland annat:

  • Ökad tillgänglighet: Planerna är lättare att hitta och ta del av, både för invånare och för professionella inom byggbranschen.

  • Förbättrad effektivitet: Kommunens tjänstepersoner slipper hantera inskannade plankartor, vilket sparar tid och resurser.

  • Enklare exploatering: Byggföretag och andra aktörer kan enkelt hitta exploaterbar mark genom att söka i den digitala plattformen.

Köpings digitalisering av detaljplaner är ett positivt exempel på hur man kan använda moderna verktyg för att förbättra samhällsservicen och förenkla vardagen för både invånare och företag.

 

 


 

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation