• loggo

   

Räddningstjänsten Mälardalen bygger för framtiden

 

Bygget av Räddningstjänsten Mälardalens nya övningsfält och brandstation vid Eriksberg i Hallstahammar går snabbt framåt. Trots en blöt start i november har projektet tagit fart och nu ser räddningschefen Christer Ängehov en verklighet ta form av det som en gång var en plan på papperet.

Den nya anläggningen är en del av en större tioårsplan för att modernisera Räddningstjänsten Mälardalen och möta framtidens utmaningar. Samordningen av deltidsstationer, nya heltidsstationer och digitalisering är några av de områden som omfattas av planen.

I Hallstahammar och Kolbäck kommer deltidsstationerna att flyttas till den nya stationen vid Eriksberg. I Köping planeras en helt ny heltidsstation och i KAK-regionen ersätts Kolsva deltidsbrandkår med en FIP (Första Insatsperson). Därefter väntar Arboga och Kungsör på samma öde.

Förutsatt att finansiering och geotekniska undersökningar faller på plats, kan en ny brandstation i Köping stå klar redan 2027-2028. I Eriksberg beräknas Peabs bygge vara färdigt innan årets slut.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation