• loggo

   

KB fortsatt hemmaarena

 

Frågan om var Köping Stars skall spela sina matcher har debatterats i media den senaste tiden.  Kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) tydliggöra nu att de står fast vid att Karlbergshallen även fortsättningsvis kommer vara Köpings Stars hemmahall.

Som förtroendevalda i Köpings kommun vill vi skapa bra förutsättningar för att så många som möjligt ska ha möjlighet att utöva sin idrott utifrån bästa möjliga förutsättningar, oavsett om det är barn- och ungdomsverksamhet eller lag på elitnivå, det meddelas i ett klargörande från Kommunstyrelsens arbetsutskott som består av Elizabeth Salomonsson (S), Roger Eklund (S), Andreas Trygg (V), Ola Saaw (M), Maria Liljedahl (SD) samt av Jonny Clefberg (S) Ordförande Kultur- och folkhälsonämnden.

När Köping Stars gick upp i Svenska Basketligan behövdes trägolv för att laget skulle kunna spela sina hemmamatcher i Köping. Köpings kommun installerade då ett nytt trägolv i Karlbergshallen för att skapa förutsättningar för att spela matcher på hemmaplan. När nu en ny idrottsarena håller på att byggas har frågan lyfts om den kan utrustas med ett trägolv. Det beslut som tidigare tagits om att den nya hallen ska ha ett plastgolv kommer ligga kvar. Med en arena utrustad med trägolv och en med plastgolv blir det möjligt för fler att träna och spela matcher med det underlag som lämpar sig bäst för respektive idrott.

Vi är oerhört stolta och glada över Köping Stars framgångar och har tillsammans med föreningens styrelse och Räddningstjänsten arbetat för att hitta bra lösningar i Karlbergshallen. När det gäller filmning av matcherna är det löst utifrån brandsäkerhetssynpunkt och är nu återigen möjligt. Vi kommer även omgående att vidta åtgärder som ska möjliggöra att publikantalet i hallen kan öka från 600 till 800 personer.

Köpings kommun kommer även i fortsättningen stödja Köping Stars i deras framgångsrika satsning med Karlbergshallen som hemmaarena, precis som vi stödjer alla andra idrottsföreningar. Vi ser fram emot att inviga den nya arenan och hoppas att det tillskott som den innebär för Köpings idrottsliv kommer vara till nytta för många en lång tid framöver!

 

Läs om hur styrelsen i Köping Basket ställer sig till beskedet.

 


 

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation