• loggo

Seger för Köping Stars

Köping Stars tog den så viktiga fjärde segern under säsongen mot Uppsala i Fyrishov, 88- 97 (44- 43). ”Det får vi vara nöjda med”, säger coach Jotti Nikolaidis som efteråt inte var superlycklig över att värsta konkurrenten Umeå samtidigt besegrade BC Luleå, 87- 82.
Därmed blir jakten på den sista slutspelsplatsen för Stars än tuffare. Dramatiken blir dessutom än mer raffinerad mot bakgrund av att just Umeå väntar hemma i Karlbergshallen i Köping nu på lördag…

– Vi kan inte påverka andra resultat, så vi får fokusera på vårt, säger Jotti.

Han var ändå lite orolig inför matchen mot Uppsala, som hittills endast vunnit en match i basketligan.

– Förr eller senare vinner Uppsala, så det var skönt att vi vann trots att vår defensiv inte var den bästa.

Stars tog tidigt initiativet i första perioden, men det var ett mäktigt ryck i bra lägen – fyra raka (!) trepoängare – som tog Stars till ledning med nio poäng.

I andra perioden ökade Stars ledningen till 13 poäng, 21- 34. Men så bedarrade intensiteten hos spelarna, och hemmalaget med Axel Nordström i spetsen kom allt närmare. Så pass att Uppsala var i ledning 44- 43 i paus. Coach Nikolaidis var inte nöjd och paussnacket handlade mest om att skärpa till försvarsspelet.

– Men det är inte bara att trycka på en knapp…

Uppsala öppnade starkt efter paus och ökade också ut ledningen till 54- 48. Då satte Sean Smith en skön trea för Stars vilket blev den injektion som Stars så väl behövde. Och inför slutperioden hade initiativet och ledningen glidit över till Stars, 61- 66.

Hemmalaget skulle dock komma att ge gästerna en rejäl kamp fram till 72- 72 med fem minuter kvar av matchen. Då klev James Demery fram med en ”stjärndunk” och en steal för ytterligare fyra poängs ledning, När sedan Desmond Hubert svarade för en alley-oop för ledning 76- 85 hade Stars kopplat greppet.

Avslutningen blev sannerligen märklig ur ett Starsperspektiv. Laget som under säsongen haft svårt att briljera i straffkasten avslutade de sista 3,5 minuterna med att sätta 13 av 15 straffkast till seger, 88- 97.

Jotti Nikolaidis var som nämnts nöjd med att ta segern borta mot Uppsala, ett lag på en ort med lång basketkultur men som haft en oerhört tung ligasäsong.

– Jag hoppas Uppsala har energi och kraft att ta sig tillbaka till Basketligan, säger Jotti. De behövs i SBL.