• loggo

   

Turism kring HjälmarenTrots att den är Sveriges fjärde största insjö, har det varit svårt att locka besökare till Hjälmaren, såväl från land som till sjöss. Därför inleddes ett gemensamt samarbetsprojekt 2015 mellan dom fem kommuner som är geografiskt berörda. Under dom fyra åren har man träffats vid ett flertal tillfällen och bollat idéer och fördjupat arbetet kring dom guldkorn som finns runt Hjälmaren med omnejd. Fokus har förstås varit givet, att sätta Hjälmaren på besökskartan. I förra veckan lanserades sajten visithjalmaren.se.

De fem kommunerna, Arboga, Örebro, Vingåker, Katrineholm och Eskilstuna har även arbetat fram en besökskarta i pappersform. Redan för tre år sen var kommunernas representanter överens om att man också måste marknadsföra sig digitalt, alltså en egen sajt.

Mottagandet har varit positivt så här långt berättar Ulf Johansson. Men fullt så positivt är antalet fritidsbåtar, som dessvärre blir färre. Trots att man här bland annat kan erbjuda Hjälmare kanal, Sveriges äldsta handgrävda kanal som är förbindelselänk mellan Mälaren och Hjälmaren. Den nära 14 kilometer långa kanalen med sina nio slussar byggdes under 1600-talets första hälft och är alltså Sveriges äldsta konstgjorda vattenväg som går att färdas på.

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation