• loggo

   

Scoutläger samlar 500 barn och ungdomar i Köping

 

Kristi himmelfärdshelgen fylls Kröcklinge lägergård utanför Köping med liv och rörelse när Köpings Scoutkår arrangerar sitt årliga distriktsläger.

Barn och ungdomar från fem års ålder och uppåt samlas under tre dagar för att umgås, njuta av den friska vårluften och delta i en mängd olika aktiviteter. Med runt 500 deltagare, drygt 50 fler än 2022, blir lägret en verkligt stor folkfest.

Scouternas mål och vision handlar om att förbättra samhället, och i år riktas fokus bland annat mot den psykiska ohälsan bland unga och klimatförändringarnas inverkan på naturen. Stora frågor som tas upp på ett praktiskt och gemenskapsbyggande sätt under lägret.

Med sina 82 000 medlemmar i Sverige, varav 81 933 i landet och aktiva i 245 av 290 kommuner, är Scoutrörelsen en stark kraft. Köpingsscouterna är inget undantag, och just nu blåser det medvind för kåren.

Lägerveckan bjuder på en härlig blandning av friluftsliv, kamratskap och nya utmaningar. För många unga blir det en oförglömlig upplevelse som ger både glädje och värdefulla lärdomar.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation