• loggo

   

Tjejer utforskar teknikens värld

 

Sommarlovet har knappt hunnit börja, men redan nu får 22 tjejer en inblick i teknikens fascinerande värld. De har valt att delta i "Teknik För Tjejer", ett samarbete mellan Teknikcollege Västra Mälardalen, Volvo, GKN, Sejfo och Saab Combitech.

För åttonde året i rad får tjejer som ska börja årskurs nio i höst chansen att lära sig mer om teknik och dess många möjligheter. Denna vecka besökte Köpingsgruppen GKN i Köping, ett industri- och teknikföretag som tillverkar drivlinor till personbilar. Nästa vecka väntar en resa till Södertälje och Sveriges första och största science center, Tom Tits.

Jimmy Fernerud, en av initiativtagarna till "Teknik För Tjejer", ser fram emot en framtid där fler tjejer tar plats inom teknik- och industriföretagen. Han menar att evenemanget ger tjejerna en chans att upptäcka sitt intresse för teknik och inspirerar dem att välja en karriär inom branschen.

Projektet "Teknik För Tjejer" är ett inspirerande exempel på hur man kan väcka ungas intresse för teknik och naturvetenskap. Genom att ge dem praktiska erfarenheter och möten med inspirerande förebilder kan man bana väg för en mer jämställd framtid inom teknikbranschen.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation