• loggo

   

Skyhöga favoriter

 

Ekonomin ska inte vara ett hinder för barn och unga att kunna idrotta, det skriver Sparbanken Västra Mälardalen i ett pressmeddelande, som beslutat att bli en del av initiativet Skyhöga favoriter, där föräldrar kan ansöka om ekonomiskt stöd för exempelvis sitt barns medlemsavgift, cupavgift eller idrottsutrustning.
Skyhöga favoriter startades för cirka tre år sedan av Västeråsföretaget Mälarlift och initiativtagaren Rikard Stonelöf. Sedan dess har drygt 850 idrottsstöd á 750 kronor betalats ut till barn och ungdomar i Västmanland.
- När vi fick reda på att Skyhöga favoriter fanns ville vi såklart vara med. Att bidra till mer rörelse bland barn och ungdomar är något vi gärna gör – det går hand i hand med vårt långsiktiga hållbarhetsarbete. Tack vare vårt samarbete med många av föreningarna här i Västra Mälardalen hoppas vi kunna vara med och sprida budskapet så att fler föräldrar får vetskap om att Skyhöga favoriter finns, säger Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken Västra Mälardalen.
Hur går det till?
- Som förälder kan man ansöka om idrottsstöd på 750 kronor. Stödet kan gå till medlemsavgift eller kanske fotbollsskor eller ridutrustning – det barnet behöver. Genom att fylla i ett formulär på Skyhöga favoriters hemsida är ansökan färdig. Blir stödet beviljat, betalas det sedan ut i form av presentkort på sportbutiker eller direkt till föreningen om det gäller medlemsavgifter och tävlingsavgifter, berättar Rikard Stonelöf på Skyhöga favoriter.
Den femtonde varje månad betalas idrottsstöden ut. För mars blev det hela 90 stöd till barn och ungdomar som är aktiva inom fotboll, ridsport, basket, tennis, friidrott, karate, cheerleading, amerikansk fotboll, konståkning, innebandy, gymnastik, budo, simning, ishockey, handboll, bilsport och brottning.
Sparbanken Västra Mälardalens stöd går i första hand till barn från Köping, Arboga och Kungsör.
- Vi är såklart jätteglada att ha med Sparbanken som månadsgivare – att banken är med gör skillnad för barn och ungdomar i Köping, Arboga och Kungsör, och för hela länet, säger Rikard Stonelöf.

Skyhöga favoriter
Skyhöga favoriter är ett initiativ som stödjer barn och ungdomar i Västmanland som vill idrotta, men som utan ekonomiskt stöd kanske inte har möjlighet att göra det fullt ut. Hos Skyhöga favoriter kan föräldrar till barn mellan 7 och 15 år ansöka om idrottsstöd på 750 kronor. Som länk mellan förälder och förening finns RF-SISU Västmanland, som administrerar allt kring ansökningar och utbetalningar. Läs mer på www.skyhogafavoriter.se

(Pressmeddelande Sparbanken Västra Mälardalen)


 

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation