• loggo

   

Bli röstmottagare

 

Söndag den 11 september är det val till Sveriges riksdag, kommun- och regionfullmäktige. För att kunna genomföra valet behöver Köpings kommun röstmottagare, både under förtidsröstningen och på valdagen, det skriver Köpings kommun i ett pressmeddelande.

Valet utgör kärnan i det demokratiska samhället och röstmottagaren ser till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att informera och hjälpa väljare, samt ta emot, granska och räkna röster.

Som röstmottagare är du en förutsättning för att valet ska kunna genomföras. Det är viktigare än någonsin i den turbulenta tid vi nu lever, med ett krig som pågår i vårt närområde, säger Karin Sandborgh Taylor, kanslichef på Köpings kommun.

Under förtidsröstningen och på valdagen kan det hända många saker samtidig. Därför söker Köpings kommun personer som är noggranna, tycker om att samarbeta med andra och vara i händelsernas centrum. Att kunna kommunicera väl på svenska är ett krav för att få arbeta som röstmottagare. Men det är positivt att ha kunskaper i andra språk utöver svenska och engelska.
Skicka in en intresseanmälan senast 1 maj

Intresseanmälan är öppen fram till den 1 maj. Alla som blir antagna bjuds sedan in till en obligatorisk utbildning som arrangeras i mitten av augusti.

Mer information om uppdraget och ansökan finns på www.koping.se/val

(Köpings kommun)

 


 
 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation