• loggo

   

Rekordstort UF-år väntar

 

Det nya läsåret har varit igång i cirka en månad vid Ullvigymnasiet i Köping, och med det kommer en ny omgång av Unga Företagare. Antalet UF-företagare verkar nå "all time high" i år, med en kontinuerlig tillväxt sedan UF introducerades i svenska gymnasieskolor 1980. Över 600 000 elever har hittills utbildats i entreprenörskap, och förra läsåret deltog över 36 000 elever i UF-företagande i hela Sverige. UF är representerat i hela landet genom 24 regionala föreningar, inklusive UF Västmanland.

En spännande nyhet är att Ullvigymnasiet nu erbjuder UF-företagande inom Vård- och omsorgsprogrammet, och elevernas engagemang är påtagligt. Affärsidéer tar form och företagsverksamhet utvecklas snabbt. Idag träffade vi några av årskurs två-eleverna som deltar i UF-företagande och diskuterade deras innovativa idéer.

För eleverna i årskurs två öppnas även möjligheten till fortsättning i årskurs tre om deras affärsidé visar potential. UF-företagandet blomstrar vid Ullvigymnasiet, och vi ser fram emot att följa deras framgångar i det kommande läsåret.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation