• loggo

   

Spadtag för övningsfält

 

I fredags togs det första spadtaget till räddningstjänsten Mälardalens nya brandstation och övningsfält vid Eriksberg i Hallstahammar. Bygget, som beräknas vara klart våren 2025, kommer att kosta 200 miljoner kronor.

Den nya stationen kommer att ersätta de två deltidsstationerna i Hallstahammar och Kolbäck. Den kommer att ha en beredskapsstyrka på 25 personer och vara utrustad med fyra räddningsfordon.

Stationen kommer också att vara en så kallad trygghetspunkt för kommuninvånarna. Det innebär att det kommer att finnas tillgång till dricksvatten och andra viktiga resurser om det skulle uppstå störningar i samhället.

I anslutning till brandstationen kommer det att byggas ett modernt övningsfält. Fältet kommer att kunna användas av räddningstjänsten Mälardalen, men också av andra intressenter, till exempel försvaret och polisen.

Bygget av den nya brandstationen är en viktig investering för räddningstjänsten Mälardalen. Den kommer att förbättra säkerheten för invånarna i de sex medlemskommunerna: Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Köping, Arboga och Kungsör.

Bygget av den nya brandstationen har varit en lång väntan. Behovet av ett nytt övningsområde har funnits länge, men det har tagit tid att få alla bitar på plats. I samband med att Christer Ängehov tillträdde sin tjänst som förbundsdirektör i slutet av 2020 bildades också ett nytt förbund, Räddningstjänsten Mälardalen. Detta innebar att processen fick börja om från början.

Under pandemin har arbetet med projektet också försvårats. Men nu är äntligen spaden satt i marken och arbetet kan börja på allvar.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation